LONG WEEKEND!!
Door: junglemarcback2thewoods
Blijf op de hoogte en volg marc
17 Januari 2012 | Thailand, Phon Phisai
Na de lunch was het tijd voor een feestje in het dorp!
Zo'n soort feestje had ik al is meegemaakt op m'n vorige reis! http://junglemarc.waarbenjij.nu/Reisverslag/?Thailand/Het+is+begonnen%21%21/&subdomain=junglemarc&module=site&page=message&id=2301109
Maar die was toen voor een monnik en deze was voor heel het plaatsje! Nu werd verbeeld dat Boeddha werd binnengehaald in vroegere tijden! Voorop reed nu ook een auto met de prins en prinses erin ,en daarachter alle mensen met een lang doek waarop het verhaal verteld werd! Aan het eind de auto met hele harde soundsystem voor de muzikale noot! langzaam lopend langs de huisjes ,waarbij de mensen ons bekogelde met snoep en water werd het grootste deel van de groep langzaam dronken van al het bier en whiskey wat naar binnen werd gewerkt! :-P
Bij de tempel aangekomen even 3rondjes om het hoofdgebouw en op naar het veldje ernaast om naar het grote podium te kijken ,waar nog niks op was ,alleen een hoop dronken vrouwen die hun danskunsten vertoonden!! :-D
Eerste deel van het feest zat erop en na even opgefrist te hebben en gegeten in het dorp begon het avond gedeelte van het feest!!
Kwam weer op hetzelfde neer,namelijk veel drinken en eten ,maar nu was er meer entertainment in de vorm van echte Thaise zangers(essen)+Thaise danseressen :-D en Thai boxing ,maar dan met kids vanaf 8jaar oud!!
Qua vechten waren dit geen kids meer ,want ze konden een aardig potje slaan en schoppen en incasseren!!
Na een echt "heerlijk" ;-) tussendoortje in de vorm van sprinkhanen en larven ,had de rest het wel gezien en vertrokken! Bleef nog wel een uurtje langer ,maar met weinig echt engels sprekende mensen daar,had ik het ook wel gezien!
Nog hapje meegenomen voor onderweg en maar lekker m'n bedje opgezocht!
Volgende dag na het ontbijt fietstochtje gaan maken met Carla en onderweg weer mooie plekjes tegengekomen!
S'middags gingen we naar een pottenbakker en nadat deze een grote vaas voor had gedaan,mochten we het zelf proberen! Leek toch makkelijker dan het was ,maar aan het eind had ik toch nog een aardig exemplaar gemaakt,waar zelfs de Thaise pottenbakkers van opkeken of om lachten,was me niet helemaal duidelijk! ;-)
De zonsondergang bekeken we om 1 van de mooiste plekjes hiervoor aan de rand van Phom Phisai op een heuvel uitkijkend over laos en de rivier!
Helemaal relaxt heerlijk groene curry gegeten bij Jack's grootvader met de hele familie en daarna voor de tv om de film "Little Bouddha" nu helemaal te kijken! Heerlijk geslapen erna dus! :-D
De maandag(16jan) hadden we ook vrij want het was "Teacher's day" vandaag ,dus later stond er weer een feest op de agenda! Maar merkte dat ik weer minder soepel begon te worden ,dus deze dag maar begonnen met wat sporten! Lekker rennen in de zon,en wat met gewichtjes klooien die hier liggen!
Even weer fris gedoucht en daarna in de bak van de pick-up truck naar Nong Khai voor een markt,deze was vrij touristisch en aangezien ik nog weinig souveniers nodig heb,weinig gekocht!
S'avonds was het weer tijd voor het feest dus,en wij daarna toe op de fiets!
Op een voetbalveld was een groot podium neergezet met meer dan 100 tafels met stoelen en zo had iedere school hun eigen tafel(s),Op elke tafel werd nog een fles whiskey en bruisend water met ijs neergezet,Smaakte wel lekker ,ook al ben ik niet zo'n fan van whiskey,maarja je moet met de lokale gebruiken mee doen he!! ;-) Tussendoor werden verschillende schalen met heerlijk maar gepeperd eten neergezet die ook wel opgingen!
Entertainment was er in de vorm van zangers en een grote loterij ,waarbij de gewonnen fietsen ,bedden ventilatoren en ander nuttige schoolzaken met veel gejuich en grapjes in ontvangst werd genomen! Nog een klein dansje gedaan en daarna toch maar naar huis gegaan ,want het weekend was voorbij en morgen stond er toch weer een lesgeefdag op het programma!!
23 Januari 2012 - 14:50
Jose:
Waar zijn de puppyfotos dan??