KRANIG IN KRABI!! - Reisverslag uit Krabi, Thailand van marc kleer - WaarBenJij.nu KRANIG IN KRABI!! - Reisverslag uit Krabi, Thailand van marc kleer - WaarBenJij.nu

KRANIG IN KRABI!!

Door: junglemarcback2thewoods

Blijf op de hoogte en volg marc

24 April 2012 | Thailand, Krabi

Hat yai lag nu achter me en in een minivan reden we in 4 uurtjes naar Krabi ,onderweg moesten we nog wel even door een erg grote wolkbreuk heen maar het weer begint toch al een beetje te veranderen hier!! De hele dagen met volle zon ,heb ik nu al even niet meer gehad ,elke dag is er wel een bui ,maar meestal vallen deze nog steeds s ‘avonds of s ‘nachts zodat ik er niet zo heel veel last van heb!! Nog een stop onderweg bij een uitgebreid wegrestaurant en om wat mensen uittelatenstappen, waren we in Krabi!
Eerst even een kamer opgezocht ,en mijn enigste eis deze keer was ,dat het een beetje donker en stil was ,zodat ik een beetje rustig mijn slaap bij kon halenen deze vond ik bij ground floor hotel!
Had een kamer op de 3de verdieping die alleen ramen aan de gangkant had, lekker groot en zacht bed en 4 grote kussens !!! Hier kon ik wel even bijkomen!!
Na me geïnstalleerd te hebben ,eerst even een stukje langs de boulevard gejogd (jaja ;-)!!) en na weer een verfrissende douche wat gegeten op de avondmarkt en een rondje gelopen over een markt die toevallig deze avond gehouden werd waar jekon eten ,spelletjes kon doen en muziek werd gespeeld , wel even leuk om te zien maar na een rondje lekker naar mijn kamertje gegaan om lekker te slapen!!
De volgende dag (dinsdag 17/4) even de kamer weer betaald en een fiets gehuurd om eerst naar de pier van Ou Manmao te fietsen en daar met een bootje over te varen naar Reiley beach ,dit is het mooiste strand van Krabi en vele toeristen komen hier dan ook om te relaxen , er is hier ideale omstandigheden om te bergklimmen ,maar dat had ik hier 4jaar geleden al gedaan en om het allemaal niet hetzelfde te maken ,heb ik dat maar overgeslagen , even gerelaxt daar en de boot weer terug genomen naar de pier , de tocht terug weer gefietst ,waar ik te horen kreeg dat ik 50 kilometer had gefietst!! De Thaien zijn erg slecht in schatten ,dus ik denk zelf dat het maar 25/30 was ,maar in ieder geval lekker even bezig geweest!!
Lekker opgefrist en wat gaan eten ,werd deze keer Mexicaans en dat is ook wel is lekker na al dat Thaise eten van afgelopen weken! :-P Nog een massage om al m’n spiertjes weer soepel te krijgen en een filmpje op mijn kamer en deze dag was ook alweer voorbij!!
Volgende dag maar weer op tijd opgestaan om nog maar even een rondje te fietsen en nog wat rond te kijken in het stadje!
Mijn eten in een straatrestaurantje was iets pikanter dan ik verwacht had zodat mijn mond nog wel een kwartier in brand stond!! :-P geeft niet ,ben wel wat gewent tegenwoordig en zo leer je weer wat scherper te eten de volgende keer!!
De zon stond weer lekker te schijnen dus s’ middags maar lekker even mijn blog geschreven op mijn kamer om s’ avonds met m’n sportschoentjes aan naar het park te gaan waar de Thaien sporten!
Even vragen of ik mee mag voetballen ,en dat mag altijd zodat ik nog even lekker een uurtje gevoetbald heb! Het weer was nu wel weer een spelbreker ,wat na eerst hele donkere wolken ,kam daarna ook de regen ,en wel heel hard zodat ik wel weer lekker afgekoeld maar zeiknat thuis kwam!
Dus na een lekker warm doucheje was de bui weer voorbij zodat ik s’ avonds met een geBBQde meerval aan 1 van de straattentje zat ,en dat is een erg lekkere vis!!
Verder nog gerelaxed met een filmpje en de volgende dag even moeten wachten op mijn volgende minivan ,maar toen was het toch tijd om naar Phuket te gaan ,voor een speciaal weekje met vriend Ed uit Nederland!
Phuket ,here i come!!! :-D

Verslag uit: Thailand, Krabi

marc

En weer moet ik helaas de heerlijke Hollandse winter verlaten ,om ergens aan de andere kant van de wereld engelse les aan kinderen te gaan geven!! Als ik daar dan toch ben,kan ik maar beter ook even in de buurlanden gaan kijken hoe de winters daar zijn!! Dus van 05-01-2012 tot 04-05-2012 zit ik in Thailand,Laos,Vietnam en Cambodja!! gelukkig laat ik hier nog wat verhaaltjes achter ,dus is alles wel een beetje te volgen!!

Actief sinds 21 Dec. 2011