DE STAD HAT YAI - Reisverslag uit Hat Yai, Thailand van marc kleer - WaarBenJij.nu DE STAD HAT YAI - Reisverslag uit Hat Yai, Thailand van marc kleer - WaarBenJij.nu

DE STAD HAT YAI

Door: junglemarcback2thewoods

Blijf op de hoogte en volg marc

12 April 2012 | Thailand, Hat Yai

Na deze week op Koh tao ,had ik het hier wel een beetje gezien ,naast het duiken en de erg mooie stranden ,kan je nog de cafés induiken ,maar dat had ik nu ook wel een beetje gezien!
En ik was het fietsen over de steile heuvels ook wel zat ,dus het was weer tijd om in te pakken en weer verder te gaan!
Had weer een nachtboot geboekt en aangezien deze pas 9 uur s ’avonds vertrok had ik nog de hele dag(nouja , moest 12 uur uitchecken ,en dat deed ik dus 1 min ervoor! ;-)) ,dus deze middag lag ik lekker op het strand!!
Maar m’n taxi naar de pier vertrok om 7 uur dus na een douche en laatste maaltijd bij Koh tao Paradise, ging ik weer bepakt op pad!
Na ingecheckt en tas weggezet ,even nog het dorp bij de pier ingelopen waar ik nog maar een biertje en stuk voetbal wedstrijd heb gekeken !
De boot trip verliep aardig aangenaam ,op dit soort slaapboten ligt iedereen op een klein matrasje schouder aan schouder, helemaal vroeg kon ik ook niet slapen ,maar na nog een tijdje op het bovendek de vele (+30) vissersboten gadegeslagen, wat een erg mooi gezicht was om op de donkere zee de felle lampen van deze boten te zien die af en toe ook nog met wat bliksemlichten werden verlicht, toch maar gaan liggen en in slaap gevallen!!
De nacht verliep uiteindelijk vlot ,ook omdat we om 4.30 alweer aanmeerden in Surat Thani! Daar stond een busje klaar die ons naar een centraal punt bracht waar ieder een andere kant op moest!
We moesten hier nog wel even wachten en omdat we onderweg een markt gepasseerd waren ,daar maar even naar toegelopen, is echt mooi om te zien alle bedrijvigheid hier om 6 uur in de ochtend ,de markt is al in volle gang en overal lopen al klanten ,en ik dus ook ,had wel trek in een ontbijtje en na een noodlesoep was mijn maag ook weer gevuld!
Mijn taxi vertrok om 8.15 en na een mooi ritje reden we in een uur of 3 naar Hat Yai ,dit is 1 van de meest zuidelijke steden van Thailand waar niet alleen heel veel moslims wonen maar waar ook bijna alles in het Thais staat geschreven! Spreek onderhand al aardig wat woordjes Thais maar lezen is een ander verhaal ,dus was nog wel even een uurtje zoeken voordat ik eindelijk een bordje guesthouse zag! De kamer was oké en goedkoop ,dus me eerst maar even opgefrist om de stad een beetje te verkennen ,na eerst een straatafzetting langsgelopen te hebben ,liep ik naar wat ik dat een markt ,maar dit was het niet echt ,want de dag ervoor was hier bij een groot luxe hotel met Mac Donalds eronder een bomaanslag gepleegd ! Er is hier een etnische minderheid(of meerderheid) die een eigen stuk land claimen ,om hun argumenten kracht bij te zetten ,gebruiken ze af en toe een bom!
Voelde me verder wel veilig hier ,want er liepen nu wel heel veel agenten op straat! Dus maar verder om na eerst nog wat inkopen te doen en daarna in een visrestaurant een erg lekkere maaltijd met krap te eten !! :-P Daarna nog een biertje bij the pubb voor de gratis internet en lekker gaan slapen!
De volgende dag (dinsdag 3april) met een gehuurde scooter naar de Wat Hat Yai Rad ,was alweer een tijdje geleden dat ik in een tempel was geweest ,en omdat hier de op 2 na grootste liggende Boeddhabeeld lag, deze tempel maar even bekeken ,merk dat ik wel een beetje tempel moe ben ,want ik had het toch wel weer gauw gezien, er waren wat mensen achter de tempel die allerlei (namaak)cadeautjes aan het verbranden waren en afsloten met een paar strengen met vuurwerk die met een grote knal afbranden! Dit was nog wel even leuk om te zien in ieder geval! ;-)
Op mijn scooter weer verder om na onderweg nog maar eerst wat gegeten (ook de kaart was in het Thais dus ik liet me maar verrassen ), door te rijden naar de Naam Tok Chang watervallen, Dit was een erg grote waterval ,die doordat die in 2 grote stralen naar beneden kwam ,wat leek op olifantenslagtanden!! Daardoor ook de naam Chang wat olifant betekend ,nog wat verder naar boven gelopen waar nog een keer een hele grote waterval was ,maar omdat het weer wel een beetje begon te verslechteren de weg terug gelopen en de 25kilometer terug gereden ,voordeel droogde ik weer lekker op met 90 kilometer per uur over de goede wegen hier in Thailand!
Terug in Hat Yai eerst maar opgefrist en over de markt wat inkopen gedaan voor de strandweek die ik in de planning heb ,dus na een pan ,grillrooster en proviand ingekocht te hebben terug naar m’n kamer!
Met m’n laptop naar the pubb , waar ik ook at ,maar dan eten van het restaurant ernaast, je loopt er even naartoe ,besteld wat en zeg dat je daar zit ,en even later komen ze het daar brengen ,zo makkelijk hier ,niemand die raar opkijk!! :-D
Maar ook hier was het bijna weer tijd ,dus op m’n kamer m’n tas weer ingepakt want morgen vertrek ik weer naar het strand!! :-D

• 12 April 2012 - 12:39

Mieke:

Heyyyyyy reiziger!
    Ik heb toen ook de nachtboot gepakt. Een hele ervaring, maar ook weinig slaap gehad!
    Hoe was het strand????

heel veel groetjes xxxx

• 12 April 2012 - 19:21

Tilly:

zo te lezen geniet je enorm! zo maak je nog eens wat mee! geniet lekker de laatste weekjes kan me voorstellen dat je ook wel weer lekker naar huis wil! enjoy schatje! xxxx