BIJKOMEN,SHOPPEN EN ZIPLINEN!!
Door: junglemarcback2thewoods
Blijf op de hoogte en volg marc
06 Maart 2012 | Thailand, Chiang Mai
Volgende dag maar weer bij het zwembad begonnen,maar om 3uur met de taxi(en fiets) naar Chiang Mai voor een kappertje ,m'n wekelijkse massage :-D en afgesproken met Lisanne en Sophie om te samen over de nightmarket te lopen! Kon nog niet echt vinden wat ik wou ,dus dat ga ik morgen nog maar is over doen! Na de taxi terug weer thuis!
Zulk soort dagen bevallen me wel,dus de volgende dag eerst maar een zwembad gemaakt in de tuin van een oud opblaasbaar zwembadje wat hier lag,de stoppen waren niet meer te vinden ,dus met het nodige Mcgyver werk,had ik uiteindelijk toch een zwembadje staan ,waar Sophie en ik deze middag lekker in konden badderen! Hete seizoen begint hier ook net een beetje dus met temperaturen van +35 graden is het ook niet echt vervelend om de dagen zo door te brengen! tegen het eind van de middag even met Lisanne afgesproken ,om een dagje adrenaline te tanken! Na de afspraken gemaakt te hebben ,terug naar de markt om even alleen te shoppen ,heb ik even wat meer rust en na verschillende dingen bekeken te hebben kwam ik uiteindelijk toch terug met nieuwe slippers ,korte broek en de nodige souvenirs! :-D
Volgende dag moest ik uiteraard bijkomen hiervan ,dus lekker eerst even blijven liggen ,en na een wederom ontspannend middagje ,met z'n allen naar Chiang Mai ,om na een Maaltijd naar de reggaeclub te gaan om daar de zelf meegebrachte sterke drank,met de daar gekochte cola en ijs te nuttigen!! (ze zien je in NL aankomen met je fles in de kroeg!! ;-)) De nacht dansend afgesloten en met z'n alle terug met de taxi naar de dorm!
Volgende ochtend nu vroeg opgestaan ,want het Ziplining stond op het programma,gelukkig had ik aardig wat geslapen de afgelopen dagen ,of de alcohol en redbull zat nog in m'n lijf ,want voelde me zo fit als een hoentje!! ;-) Of misschien wel door de vroege 9uur Hamburger :-P
Maar iig na een taxiritje van dik half uurtje waren we midden in een jungle! Na ingestrapt te zijn met de nodige veiligheidskabels en helm in een open truck hoger de berg in gebracht!
De bedoeling met Zipline is dat je van boomtop naar boomtop "vliegt" ,lijkt een beetje op abseilen maar dat gaat van boven naar beneden en dit gaat horizontaal! :-D
En dus na de nodige veiligheidsinstructies vlogen de eerste van ons,we waren met z'n 5n(lisanne,Marlou en ik en 2 Zwitserse meisjes)van de ene top naar de andere!
Zat wel aardig tempo in en zeker na de duw in de rug van de instructeurs!
Maar was erg leuk om te doen en zeker als de afstand langer was ,had je toch echt wel een beetje een vogelgevoel om over een dal te scheren! Zaten ook nog wat fundingen als wiebelende ladders en bruggen en abseilstukjes in ,maar na 1,5 stonden we aan het einde bij een mooie waterval om lekker even bij te komen met drinken en eten!
Al met al een erg leuke bezigheid en na de taxi terug en taxi naar de dorm eerst maar even bijgetukt! S'avonds met Sophie naar een pizzatentje in Doi saket voor een lekkere pizza!
En de Zondag(19/2) lekker ontspannend doorgebracht op de Sundaymarket on walkingstreet in Chiang Mai,dit is een echt hele grote touristenmarkt,er waren ook verschillende tempels die we even bezocht hebben ,maar er zijn er in ChiangMAi zoveel dat je er bijna over struikeld! Maar de oude grote in het midden van de stad was tch wel de mooiste! Na dit allemaal bekeken te hebben en gegeten was het wel genoeg voor vandaag! We moesten we nog even 3kwartier wachten om met de allang overvolle taxi terug terijden naar Doi Saket!!
Morgen begint er weer een werkweek,maar na deze week ben ik weer volkomen opgepept en bijgekomen!! :-D