WIL DE ECHTE JUNGLEMARC OPSTAAN!!
Door: junglemarcback2thewoods
Blijf op de hoogte en volg marc
25 Januari 2012 | Thailand, Phu Kradueng
Was een groot uitgevallen minibus met paars/roze interieur, tv aan en rijden maar! Na een uur waren we in Nong Khai ,en hier stapte we in in een grotere bus met nog grotere geluidsinstallatie die de nieuwste Thaise hits afspeelde! Deze herrie duurde met tussenstop 2 uur,toen waren we in Wang Sapeng,dit was een klein stoffig plaatsje en na een ijsje en kwartiertje wachten vertrok de volgende bus richting Phu Kradeang,was zeker vrijdag,want de bus was overvol en we zaten dus bijna bij de chauffeur op schoot! De dame naast me heette Wan en haar dochter woonde in Duitsland,haar duits was dus ook veel beter dan haar Engels en zo moest ik dus duits praten met een in een volle bus!! Dat was weer is wat anders !
Het dorpje Phu Kradeang lag gelegen aan een meer dan kilometer hoge berg en het klimaat is hier daarom ook koeler ,we merkte dat gelijk met uitstappen ,want de regen viel gestaag naar beneden! Wan nam ons mee naar een resort dat toevallig net naast haar moeders eethuisje lag! Maar het huisje was verder prima en na even geïnstalleerd te hebben daar dan ook maar een noodlesoepje gegeten! De regen was inmiddels ook gestopt ,dus mooi even tijd om het dorpje te verkennen,was niet groot ,eigenlijk 2 straten dus daar waren we zo klaar mee, Zagen nog een toegangspoort tot een tempel dus daar maar even ingelopen,daar waren een hoop kleine monnikjes aan ’t vegen ,dus maar even meegeholpen ,want een beetje “goed geluk” voor de volgende dagen is nooit weg!
Word wel gauw donker hier zodat we toch maar weer terug gingen ,de avondmarkt van 10 standjes was ook begonnen en na wat fruit en bananenpannekoeken en nog 1 gekocht te hebben onze bedjes maar opgezocht ! Morgen moest er geklommen worden!!
Voordeel van vroeg naar bed gaan is dat je ook vroeg weer wakker bent,en om 7uur stonden we na een taxiritje voor de ingang van het park,na eerst in 4 verschillende rijen te hebben gestaan ,hadden we eindelijk het toegangskaartje voor het park en konden we beginnen aan de 5 en halve kilometer lange beklimming van de Phu Kradeang berg!
Deze ging van flauw tot vrij steil met ijzeren en houten trappen met onderweg verschillende stopplekjes met eet en drinktentjes!
Was wel erg mooi en de vegetatie veranderde ook door de invloed van koudere lucht! Maar na 4 en half uur stonden we bovenop het plateau om daar even uitte hijgen,we waren er nog niet ,want het kamp lag nog 3,8 kilometer verder,maar dit was verder ligt glooiend ,dus een makkie!! Het basiskamp was een soort legerkamping met allemaal dezelfde camouflage tentjes,maar met een gehuurd matrasje,slaapzak en kussentje onze tent opgezocht! Was echt een ruim tentje met net genoeg ruimte om bijna rechtop te staan! Was onderhand 1 uur en dus nog alle tijd om even een wandelingetje te maken van dik 3 uur langs watervallen! Aangezien het regenseizoen voorbij waren de vallen meer druppelende beekjes geworden! Maar nog altijd een heerlijk tochtje en aangezien watervallen omlaag lopen ,moesten we dus uiteindelijk ook weer omhoog!
Dit was na afgelopen dag aardig pittig ,maar opeens waren we toch weer uit de jungle en na nog een gebedsplekje voor Boeddha waren we weer terug in ons kamp! Was inmiddels 6 uur en begon alweer aardig te schemeren,dus even opgefrist met een hele koude douche (wist niet dat ik zo snel kon douchen? ) en op naar de eettentjes,waar der hier zo’n 10 van waren! Smaakte na zo’n dag als vandaag prima en het was overal gezellig druk met allemaal Thaien !
De Thaien komen hier in dit park om er even uit te zijn! Enigste wat ze doen is ,naar boven lopen zonder bepakking(laten ze brengen) zitten ,opfrissen en optutten en dan maar eten!! Volgende ochtend gaan ze met z’n allen de zonsopkomst bekijken en dan weer naar beneden!
Maar zover was het nog niet want eerst nog even slapen en ondanks de herrie toch snel in slaap gevallen,echt lekker geslapen had ik niet ,daarvoor zaten er net even teveel bobbels onder mn matrasje! Dus toen het tijd was om eruit te gaan voor de zonskomst vond ik dat dan ook niet echt erg!
Met alle Thaien en ons in een lange optocht met zak lampjes in het donker op weg naar de klif om dit schouwspel te aanschouwen! Helaas werkte de wolken niet helemaal mee,maar was toch mooi om mee te maken ,vooral het gezicht van alle anderen die constant foto’s van hun zelf aan het maken waren in alle posities voor de horizon! Met een klein omwegentje langs een waterval teruggelopen ,waar ik toch maar even in m’n tentje beetje slaap ging bijhalen! Sophie wou graag even op haar zelf ronddolen ,dus die vertrok voor een weggetje naar een ander punt van het plateau!
Na half uur toch weer wakker van alle mensen die terug kwamen ,maar even opgefrist en gegeten!
Er waren ook fietsen te huur ,maar helaas wel tegen buitenlanderprijzen,die 10x zo hoog waren!! Maar ach ,was een mountainbike,en waar kan je dat nu beter doen dan boven op een mountain!Dus lekker met een briesje erbij over hobbelige paadjes naar de rand van de berg gefietst,en echt ,vooral bij de eerste klif ,is het echt wel mooi om de wereld dan zo klein onder je te zien! Net of je in een vliegtuig zit!
Met een heerlijk zonnetje erbij doorgefiets langs de rand van het plateau wat lekker glooiend ging ,steeds kwam ik weer andere kliffen met benamingen tegen,en zo doorgefietst naar de laatste klif die ook de eyecatcher van de berg was! Deze klif hing een paar meter de lucht in ,en vanaf hier leek het ook echt of je vloog!
Was nog wel een van de eerste (fiets hard ) maar nu haalden de rest me wel in en werd het een beetje drukker! voor mij tijd om weer terug te fietsen en na nog een klif naar mezelf genoemd te hebben ,een zijweggetje ingeslagen en zo over een soort "Serengeti" maar dan zonder beesten en via jungle terug gefietst!
Sophie was onderhand ook al terug en wou die kliffen ook wel zien,dus fiets maar even uitgeleend ,en voor mij dus tijd om even bij te komen van alle indrukken(oftewel "tukkietime" ;-)!)hierna maar even douche genomen in de hoop dat het overdag warmer was,maar helaas nog steeds erg koud!
Nog even brokje gelopen om nog meer eetlust op te wekken en na deze waterval heerlijk gegeten!
Even een extra matrasje gehuurd ,maar ook dit mocht niet helpen ,omdat deze keer een groot hert op zoek was naar eten bij de tenten!
Dus maar weer voor dag en dauw(was er dan wel!) opgestaan en snel ingepakt en vertrokken om de drukte een beetje voor te blijven! We moesten dus eerst de 3,5 kilometer weer terug naar het begin punt om de berg af te zakken! Maar was erg mooi tochtje met het opkomende zonnetje die door de bomen en mist heen prikte!
Naar beneden gaat toch een stuk makkelijker ,onderweg nog gegeten maar in 2,5 uur stonden we beneden ,we waren de 3de van de dag!!! :-D Even bijgekomen en gedoucht ,ook koud maar nu heerlijk om aftekoelen! En een fris met ijs en ijsje ,klaar om terug te gaan naar Phom Phisai! Een taxibusje bracht ons naar de busstation en onze bus was er ook binnen 5 min ,onze overstap ging nog sneller ,had nog net tijd om sigaretten te kopen maar niet om er 1 te roken,blij dus uiteindelijk met een tussenstop! ;-)
In Udon Thani ,moesten we eerst met een tuktuk naar een ander busstation en deze vertrok ook vrij vlot! Zat ons aardig mee ,dus dat kon niet goed blijven gaan ,en helaas, op onze laatste bus moesten we 1,5 uur wachten,tijd maar benut met een drankje en bananenpannenkoek! :-P
Onderweg moesten we nog even wachten voor een groot ongeluk wat was gebeurd ,maar uiteindelijk stopte de bus voor de deur(wat een service) en na even bijgekletst en weer gegeten ;-) te hebben , lekker op tijd gaan liggen!!
Maar ook deze jungle heeft me niet klein gekregen!! :-D
25 Januari 2012 - 18:39
Tilly:
hey schatje!
wat heerlijk om te lezen allemaal! als ik de fotos word ik helemaal jaloers! ziet er prachtig uit! geniet lekker! xxx -
25 Januari 2012 - 19:13
Mieke:
Mooie foto´s weer Marcie!!!
Nu ik zo jou verhaal lees, mis ik ze toch wel....... die gepimpte, leuk gekleurde minibusjes :P Vooral de Thaise muziek onderweg!!!! hihihihi
De tijd zal wel omgevlogen zijn niet??? :P Altijd leuk om iets van jezelf achter te laten, een klif genaamd Marc! GAAF :D -
29 Januari 2012 - 12:44
Kitty Van Der Flier:
Hoi Marc,
Je verhaal net gelezen,heel levendig beschreven.Je verhaal maakt de zondag
voor mij een stuk minder saai.Fijn dat je
zo geniet en dat wij mee profiteren.
Noordwijkerhout maakt zich klaar voor
het carnaval maar daar heb jij geen
boodschap aan.Geniet maar verder we
blijven je volgen! -
30 Januari 2012 - 19:26
Bokkie:
Dit begint er weer op te lijken want al die ambtenarentijden leek natuurlijk nergens op. Veel plezier