EEN WEEKJE SUMMERCAMP!!
Door: junglemarcback2thewoods
Blijf op de hoogte en volg marc
10 Februari 2012 | Thailand, Bangkok
Dus deze zondag(5feb)even m'n tas ingepakt en nog even nsar het zwembad!!(had toch tijd over!)
Daarna met een open pickuptruck naar de tesco(supermarkt) waar we zouden overstappen in een andere pickup!!deze was er nog niet dus even snel wat fastfood bij de kfc gehaald!! Was ook het 1ste fastfood in dik een maand!! :-P
Hop in de pickup en in 1,5 uur reden we een beetje door de bergen,om uit te komen in !! Dit was een klein plaatsje met een school en tegenover deze school was een klein oud thais huisje op palen! dit huisje had 3 vertrekken waar we met z'n 7n in gingen slapen,we hadden verder ook geen bedjes,maar van een zooitje dekens konden we toch aardige bedjes maken!
Aan de overkant bij de school was een voetbalveldje en daar met plaatselijke thaieen gevoetbald tot het echt te donker werd!
Op de thaise manier gedoucht(emmmers water over je hoofd gooien!) en m'n toch nog wel zachte bedje opgezocht,maar helaas maar kort geslapen omdat de haan van de buren wel heel vroeg dacht dat het alweer licht werd!!
Maandag: Na een ontbijtje op de school stonden de kids al opgesteld op het voetbalveld! Dit doen ze elke dag om eerst met het hijsen van de vlag het volkslied te zingen ,wat aankondigingen aan te horen en onder het geluid van een muziekspelende oudste klas de klassen op te zoeken!! Bij de aankondigingen van vandaag werden wij dus voorgesteld en na ze begroet te hebben zat onze taak er even op!
We beginnen elke dag met een warmup in de vorm van een soort spel, na het slangenspel van vandaag kregen we een groep toebedeeld! Waren wel een beetje de oudste kids en ik deed dit samen met Ken ,een vrijwilliger uit de USA die we gister opgepikt hadden!
Dus alles beetje voorstellen en etc,dat wist ik nog wel van vorige maand!
Ook hier is het niveau hetzelfde ,een paar kunnen het een beetje en de rest niet!
Ging dus beetje over voorstellen en families,dus mochten ze een tak met blaadjes maken waar hun familie opstond,en die lieten we op het bord bij elkaar plakken,zodat er een grote stamboom ontstond!!
Vond het resultaat nog wel mooi en dagje ging erg snel voorbij waarna we naar een resort van 1 van de leraressen werden gebracht waar we ieder een onderkomen kregen! We kregen nog even de mogelijkheid om te zwemmen in een nabijgelegen plaatselijke rivier maar na het avondeten, doucheje en relaxmomentje lekker optijd gaan liggen!!
Dinsdag:Om 8uur was er weer ontbijt op school,en na eerst even m'n postkaarten afgeven te hebben bij de plaatselijke postbediende`,die m'n kaarten eerst weg ging brengen ,voordat ie wist ,hoeveel het koste! :-D
Terug nog een beetje tijd op mee te doen met de "hoofd,schouders,knie en teen" gymnatiek en de alligatorspel(soort schipper mag ik overvaren)
De dag vandaag ging over seizoenen,en hoewel het nu het koude seizoen is, is het buiten zo'n 33gr op de dag!
Na wat overleg en gepraat wat we doen en aanhebben in de verschillende seizoenen,mochten de kids een tekening maken ,van een activiteit op het strand! Dit werd dan op een groot vel geplakt waar we het strand op hadden getekend!
Dit werd ook weer een heel kleurrijk plaatje,en de kids vinden het echt leuk want als de bel gaat gaan ze gewoon door !! :-D
Na school werden we even bij een tempel afgezet ,waar we wat uitleg kregen en daarna nog doorgereden naar een mooi uitzichtpunt ,waar je goed kon zien hoe het water hier half jaar geleden had huisgehouden ,door de vele ondergelopen stukken en hoe hoog het had gestaan op de huizen!
Op het resort wat gegeten en na wat internetten lekker gaan liggen!
Woensdag:Was vannacht een koud nachtje,en ik had echt m'n 2 dekbedjes nodig!! Er word hier zelfs gepraat over schaatsen!!! Maar dan wel in NL natuurlijk! ;-) Maar opgefrist en ontbijdje op school gingen we met alle kids lopen naar een tempel op een berg nabij de school,dit was een tochtje van ong 1,5uur ,maar een goede ochtend gymnatiek voor de meeste!! uitzicht was er ook mooi en een goede oefening om de kids elkaar te laten helpen en optepeppen!
Terug wat over beroepen gepraat ,en na de lunch mochten ze tekenen wat ze later willen worden!
Ook dit werd als een soort foto opgeplakt en werd ook weer instemmend bekeken allemaal! Na school klein boodsschapje gedaan en lekker gerelaxt verder!
Donderdag:lesje van vandaag ging over richtingen en na uitgelegd te hebben waar op de getekende kaart alles was,mochten de kids de verschillende richtingen aangeven om bv. bij de school,politiebureau of voetbalstadion te komen! erg grappig! :-D Na de lunch had ik van het klaslokaal een doolhof gemaakt waar de kids ,1 geblinddoekt en 1 erachter om in het engels de richting aan te geven!! vonden ze ook leuk en na het snelste team nog wat snoep te hebben gegeven ,was ook deze schooldag weer voorbij! Bij het resort onze zwemspullen aangedaan en na nog 2 vriendinnen van jim opgepikt te hebben en een half uurtje rijden , stopte we bij een echt heel mooi riviertje die tussen grote rotsblokken heen liep,met een aardige stroming,echt lekker om daar te zwemmen en wat rond te hangen!! echt zo relaxt!:-D
Nadat we terug waren stond een een heerlijk uitgebreide maaltijd op tafel met vis,papayasalade,kip en allerlei salades en andere lekkere dingen! :-P
Op het resort stond uiteraard nog een volledige kareoke installatie,en na een aarzelend begin,volgde toch een spetterend einde,waarschijnlijk ook door het bier wat onze kelen smeerde!! ;-)
Deze vrijdag was alweer onze laatste dag en na wat gezoek voor sigaretten(we hadden bijna het hele dorp al leeggekocht van goede merken!!) aan de ochtend gymnastiek begonnen! Hierna deden we een "scavengerhunt" een soort spel waar elke vrijwilliger een spelletje voor de kids had verzonnen!
Ik liet ze met ogen dicht achteruit een parcourtje lopen met een kopje met water ,waarbij de andere ze de richtingen moesten aangeven! het water vulden ze 2 lege flessen cola en dan de tijd opnemen! Ze vonden het wel leuk geloof ik ,en ook de andere dingen was erg leuk ,zodat ze toch een leuke afsluiting van deze week hadden!!
Na de lunch werden wij als vrijwilligers hartelijk bedankt door de verschillende leraressen en schoolhoofd en kids(met handdoek als cadeautje :-D)
En wij op onze beurt bedankte de kids en school voor de hele leuke week!!
Erna was er nog een volledige foto en handtekeningensessie!! Maar toen was het toch echt tijd om te vertrekken,anders kwamen we daar nooit weg!! ;-)
Spullen ingepakt bij het resort,en met z'n 10n met bepakking in een pickup terug naar doi saket!!
Was met het drukke verkeer nog best een lange rit,maar 2,5 uur later waren we toch weer terug bij "ons" huis!!
Was een erg leuke week geweest maar dit weekend staat er ook alweer een trip geplant!! Maar dat is voor de volgende keer!! ;-)
13 Februari 2012 - 17:47
Ed:
Hey Marcie, gaat nog goed allemaal zo te lezen met jou jongen. Het klinkt relaxed zoals je zelf ook zegt. Hier ook alles goed, op naar de carnaval :) Grtz. Ed